top of page
Woningbouw Bouwbedrijf Boeder
Logo icoon - Bouwbedrijf Boeder

Hoe wij werken

Stappenplan bouw van uw woning

Onze samenwerking start met het verkennen en elkaar leren kennen. U wilt inschatten met wie u te maken heeft en of Bouwbedrijf Boeder uw vertrouwen waard is. Het gaat immers om uw woning; de plek waar u jarenlang met veel plezier wil gaan leven.

Kennismaking

Misschien weet u al wat u wilt, komt u langs met uw architect en een ontwerp. Of misschien heeft u alleen een droom... In beide gevallen werken we graag uw woonplannen verder met u uit. Aan de hand van de impressie en bouwtekeningen bespreken we welk gevoel u hierbij heeft en wat u belangrijk vindt. Om elkaar hierin te vinden is het voor ons belangrijk om helder te hebben welk eindresultaat u voor ogen heeft. Sfeer, uitstraling, gewenste materialen, milieuaspecten, de financiële mogelijkheden en beperkingen.

Wij kunnen u deskundig adviseren. In een vrijblijvend, persoonlijk gesprek inventariseren we wat u wilt. Uw plannen, wensen en eisen worden vastgelegd in een Programma van Eisen (PvE). Uw architect zou dit kunnen doen maar wij kunnen u hierbij ook begeleiding bieden. Redden we dat in één gesprek? Waarschijnlijk niet, want er is heel wat te bespreken en af te stemmen. Daarvoor nemen we graag de tijd, zo vaak en lang als dat nodig is. Want tijd nemen voor de afstemming vooraf zorgt voor kwaliteit in de uitvoering. Aan het eind van deze gesprekken heeft u een goed totaalbeeld van ons en onze visie op uw bouwproject en kunt u weloverwogen de juiste beslissing nemen. Ons doel daarbij is natuurlijk om u met Bouwbedrijf Boeder in zee te laten gaan!

Wilt u totaal ontzorgt worden?

Ook wanneer u helemaal vanaf nul begint met uw bouwplannen, is Bouwbedrijf Reymerswael u graag van dienst. Wij kunnen alles voor u regelen en beschikken over de contacten en ervaring. Vanaf het verwerven van bouwgrond en regelen van alle vergunningen, tot het ontwerp van uw woning en de detailinrichting hiervan. Tijdens onze jarenlange ervaring in  de woningbouw hebben we met goede architecten samengewerkt. We brengen u graag met hen in contact.

Schetsontwerp

In het schetsontwerp ziet u uw wensen en eisen terug maar er kan er nog van alles veranderd worden. Op basis van het  schetsontwerp maken wij een duidelijke, vrijblijvende kostenraming. Zo heeft u al vroeg een goede indicatie van de kosten. Onze interpretatie van de raming wordt in detail uitvoerig met u besproken, waarna u kunt besluiten of het bouwplan haalbaar is en of dit is wat u graag wil. Met deze kennis op zak kan de architect uw plannen uitwerken en de bouwvergunning aanvragen.

Definitief ontwerp

Na het finetunen van het schetsontwerp maakt de architect het definitieve ontwerp, uiteraard helemaal naar uw wens. Wij maken samen met u definitieve keuzes voor de wanden, vloeren, deuren en plafonds. Dankzij onze jarenlange ervaring op dit vlak kunnen wij u goed adviseren. Nu kan de architect de gedetailleerde werktekeningen uitwerken. Die vormen de basis voor onze nieuwe en definitieve kostenraming.

Prijs- en contractvorming

Zijn de begroting en ontwerp definitief? Gefeliciteerd, we stellen een contract op en gaan officieel met elkaar in zee! Nu gaat de bouw van start en wij begrijpen heel goed dat dat voor u een spannend moment is. Daarom nemen we u ook in deze fase mee in het proces. We houden u op de hoogte, communiceren over de voortgang, zodat u exact weet hoe het ervoor staat.

Voorbereiding van de uitvoering

Na het bevestigen van uw opdracht gaat HOUS van start met de voorbereiding van de uitvoering. Wat zij onder andere doen is het verzorgen van de planning van de bouw en oplevering, professionele personele invulling, bestelling van materialen, de laatste vergunningen en afstemming met alle betrokken partijen.

Start bouw/uitvoeringsfase

En dan is het zo ver, het bouwen begint en uw plannen krijgen vorm. Aan de hand van een strakke bouwplanning worden de materialen op tijd geleverd en zijn er steeds de juiste vakmannen op de bouwplaats aanwezig.

Om op niveau te presteren is een scherp oog voor details onmisbaar. Netjes werken en met gevoel. Recht is recht, strak is strak. Allemaal vereisten voor het topproduct dat we hebben afgesproken. Als u gedurende de bouw vragen heeft beantwoorden we die graag: we zijn immers aan de slag voor u! Wanneer onze vaklieden al láng weer weg zijn, geniet u nog jarenlang van het bouwresultaat en de mooie details.

Oplevering & nazorg

Ons streven is om bij de oplevering een 100% score te behalen. Daarom vinden we het fijn om gedurende de bouw regelmatig met u en uw architect af te stemmen. Zo zijn we er zeker van dat we niks over het hoofd zien. Het is immers voor iedereen fijn dat het werk gebeurt zolang er nog veel vaklieden op de bouwplaats aanwezig zijn. Voor de punten die ná de oplevering nog moeten gebeuren hebben we een simpel uitgangspunt: zo snel mogelijk! Want dan kan het grote genieten pas echt beginnen.

Wij stellen het op prijs als u uw ervaring met Bouwbedrijf Reymerswael wilt delen op onze website, want er is voor ons geen belangrijkere aanbeveling dan positieve reactie van onze klanten. We hopen dat u zo enthousiast zult zijn dat uw familie, vrienden en/of relaties ook contact met ons op zullen nemen en wij hen ook van dienst mogen zijn! 

bottom of page